Vedlikehold av hagemøbler i teak

Er du tvil om hvordan du skal behandle dine teak-møbler, eller om du i det hele tatt trenger å behandle dem? Svaret på dette avhenger av om møblene er nye eller allerede har stått ute lenge nok til å endre farge – samt hvordan du ønsker at de skal se ut i tiden fremover. Skissen nedenfor viser hvilke produkter vi anbefaler avhengig av hvordan du ønsker at dine møbler skal fremstå.
 
Ubehandlet vil teak utvikle en naturlig sølvgrå patina over tid. Noen foretrekker å olje møblene for å beholde den gyldne fargen. Husk å vaske møblene før de oljes. Teak-møbler kan vaskes med Hartman Teak Cleaner. Etterbehandle med Teak Protector og/eller Teak Shield.
 
teak oversikt
 
  1. Endring av teaktreet uten behandling med pleiemidler
  2. For å beholde den grånende fargen
  3. For å beholde den opprinnelige trefargen
  4. Oppfrisking av det eldre treverket der den grånende fargen beholdes.
  5. Oppfrisking av det eldre treverket med gjenoppretting av den opprinnelige trefargen
 
NB!
Ikke bruk en hard børste, høytrykkspyler eller slipende rengjøringsmidler. Vær alltid forsiktig med flammer, olje og fett eller varme gjenstander med ditt Hartman-produkt da dette kan føre til permanent skade.
 
Hvorfor skal du aldri dekke til hagemøbler?
Kondens kan oppstå ved å dekke til et hagemøbel. Møblene kan ikke lenger ”puste” og dette kan forårsake flekker, trykk eller rust på møblene. Alle våre møbler kan stå ute i vær og vind og holdes best i topp stand ved å vedlikeholde dem på riktig måte.
 

Materialet teak

Få frem naturen i hagen din. Vi elsker teak-materialet. Ikke bare fordi det er et naturprodukt, men også fordi det er et svært bærekraftig materiale. Våre teakprodukter kombineres godt med andre materialer og gir en koselig og varm atmosfære i hagen din. Fordi teak er et naturprodukt, vil det eldes over tid. Noen synes den sølvgrå patinaen som oppstår er veldig vakker, andre foretrekker å beholde den originale fargen. Hvis du ønsker den originale fargen, må du vedlikeholde produktet riktig (se vedlikeholdsdelen). De unike egenskapene til teak på et oppsummert:
 
  • Sertifisert FSC og SLVK (dette sertifikatet garanterer at trær er ansvarlig plantet og felt på plantasjer administrert av staten)
  • Slitesterkt materiale
  • Kan stå ute i vær og vind

All vår teak er sertifisert og er ansvarlig plantet og felt!

Ulike produkter i teak
 
Vi har mye teak i vårt sortiment. I form av et sidebord, en hagestol, et hagebord eller som en detalj. Det er ikke uten grunn. Teak gir et koselig og lunt utseende til hagen din og utstråler varme og atmosfære. I tillegg er det et vakkert bærekraftig produkt.

Teak for din uteplass