Historien til Hartman strekker seg hele 50 år tilbake i tid.

Vi har vært med helt siden hagemøblenes spede begynnelse og er med dette en av de eldste i bransjen. Hvem vi er i dag er i stor grad formet av all den kompetanse vi har opparbeidet oss gjennom disse årene. Fokus har hele tiden vært på gjennomgående kvalitet, og det å skape produkter som får folk sammen.

1960

Tidlig på 60-tallet begynte ideen om å skape et oppholdsrom utendørs å spre seg i Europa. Frem til nå hadde folk tatt med seg en kjøkkenstol ut i hagen på de mest solrike dagene. Nå kom i stedet møbler som var forbeholdt uteplassen, ledet an av den etterhvert så gjenkjennelige campingstolen.

1968

I 1968 grunnlegges det som etterhvert skal bli Hartman, de første årene kjent under navnet Bemico. Bemico så den begynnende trenden, og startet med produksjon av utemøbler i stål. Det ble raskt en suksess, og det tok ikke lang tid før selskapet ekspanderte internasjonalt.

1982

I 1982 investerte selskapet stort i produksjon av plastmøbler. Dette gjorde det mulig å produsere svært lette og solide møbler i store antall. Året etter ble merkevaren Hartman tatt i bruk.

1988

Plastmøbler slo godt an, og førte til en enorm vekst for selskapet i årene som fulgte. I 1988 sto et nytt hovedkontor klart, og samtidig forsvant det gamle Bemico-navnet til fordel for Hartman.

1990

90-tallet preges av videre vekst for selskapet, og merkebevisstheten er nå blitt så stor i Hartmans hjemland Nederland, at selv meterologen på nasjonal tv proklamerer at «nå er det Hartman-vær».

1997

Frem til nå har Hartmans produksjon foregått i Nederland. Mot slutten av 90-tallet begynner man å se en trend mot nye materialer, og Hartman ser utenfor landegrensene for å satse på både teak, aluminium og senere også kunstrotting.

2016

I 2016 får plaststolen et nytt liv. Hartman introduserer Sophie, og det blir igjen full produksjon i den lokale plastfabrikken. I tiden som følger blir Sophie en viktig brikke i en stadig voksende kolleksjon av moderne hagemøbler.
I 2017 dannes Hartman Nordic for å satse tyngre på merkevaren Hartman over hele Skandinavia. Hovedkontoret legges til Kristiansand i Norge.