Personvernerklæring

Hvem vi er

Hartman.no eies og drives av Hartman Nordic AS, Stålveien 15, 4629 Kristiansand. Orgnr. 997 066 588. Telefon 99 48 50 50. Epost post@hartman.no

Hvilke personopplysninger vi samler inn og hvorfor vi samler de inn

Som hovedregel tar vi kun vare på opplysninger om deg så lenge vi trenger dem til de formål som opplysningene er samlet inn til, og vi ikke lenger er lovpålagt å beholde dem. Dette gjelder:

Produkter du har sett: Vi bruker dette til for eksempel å vise deg produkter du nylig har sett

Plassering, IP-adresse og nettlesertype: Vi bruker dette til formål som estimering av avgifter og frakt

Fraktadresse: Vi ber deg om å skrive inn dette, slik at vi for eksempel kan estimere frakt før du legger inn en bestilling, og sende deg bestillingen.

Når du kjøper fra oss, ber vi deg om å oppgi informasjon som navn, faktureringsadresse, fraktadresse, e-postadresse, telefonnummer, kredittkort/betalingsinformasjon og valgfri kontoinformasjon som brukernavn og passord. Vi bruker denne informasjonen til for eksempel:

  • Sende deg informasjon om din konto og bestilling
  • Svar på dine forespørsler, inkludert tilbakebetalinger og klager
  • Behandle betalinger og forhindre svindel
  • Sette opp din konto for butikken vår, dersom du velger dette
  • Overholde alle juridiske forpliktelser vi har, som å beregne avgifter
  • For å forbedre våre butikktjenester
  • Send deg markedsføringsmeldinger, dersom du velger å motta dem
  • Hvis du oppretter en konto, lagrer vi ditt navn, adresse, e-post og telefonnummer, som vil bli brukt til å fylle ut kassen for fremtidige ordre.

Informasjonskapsler

En informasjonskapsel (cookie) er en liten tekstfil som lastes ned og lagres på datamaskinen din når du åpner nettsiden. Vi bruker informasjonskapsler for at du skal kunne beholde innholdet i handlekurven mens du surfer på nettstedet vårt. Det blir også benyttet informasjonskapsler fra tredjepartene Google og Facebook for analyse- og markedsføringsformål. Vår betalingspartner Klarna benytter informasjonskapsler for at kasseløsningen skal fungere. Du kan lese mer om dette under Hvem vi deler dine opplysninger med.

Om du besøker vår innloggingsside, vil vi opprette en midlertidig informasjonskapsel for å avgjøre om nettleseren din aksepterer informasjonskapsler. Denne informasjonskapselen inneholder ingen personopplysninger og forsvinner så snart du lukker nettleseren din.

Når du logger deg inn, blir det opprettet informasjonskapsler som lagrer innloggingsinformasjonen din og valg du har tatt når det gjelder hvordan innhold skal vises. Informasjonskapsler med innloggingsinformasjon utløper etter to dager, mens de med visningsvalg varer i ett år. Hvis du krysser av for «Husk meg» vil innloggingsinformasjonen din oppbevares i to uker. Hvis du logger deg ut av kontoen din, vil disse informasjonskapslene forsvinne.

Hvem vi deler dine opplysninger med

Medlemmer av vår stab har tilgang til informasjonen du oppgir til oss for å kunne gjennomføre ordre, behandle refunderinger og gi deg kundestøtte. Dette gjelder:

  • Ordreinformasjon, f. eks hva som er kjøpt og når det ble kjøpt og hvor det skal bli fraktet til.
  • Kundeopplysninger navn, e-postadresse samt faktura- og leveringsadresse. 

Hva vi deler med andre

Vi deler opplysninger med følgende tredjepartsleverandører:

Bring
Bring mottar leveringsinformasjon som navn, adresse, epost og telefonnummer for at å kunne sende deg varsel når pakken er på vei og for å levere pakken din.

Klarna
Når du legger inn en bestilling i nettbutikken med Klarna Checkout som den valgte betalingsmåten, sendes informasjon om produktene i ordren (navn, pris, antall og artikkelnummer) til Klarna. Når kjøpet er ferdig sender Klarna fakturerings- og leveringsadressen tilbake til nettbutikken. Disse dataene pluss en unik identifikator for kjøpet lagres deretter som fakturerings- og forsendelsesdata i bestillingen. Sensitiv info som kredittkortnummer, personnnummer etc. er ikke synlig for oss i Hartman.

Google Analytics
Google Analytics benytter informasjonskapsler for analyse av trafikk. I denne statistikken er IP-adresser anonymisert.

Google Ads (tidligere AdWords) og Facebook Pixel

Informasjonskapsler benyttes for annonsering.

Her kan du lese mer om personvernpolicy hos de ulike tredjepartsleverandørene:

Bring: https://www.bring.no/privacy-policy
Klarna: https://cdn.klarna.com/1.0/shared/content/legal/terms/0/nb_no/privacy
Google: https://policies.google.com/privacy?hl=no
Facebook: https://www.facebook.com/policy/

Rettighetene dine når det gjelder opplysninger vi har om deg

Hvis du har handlet på hartman.no, kan du be om å få en eksportfil som inneholder personopplysningene vi har om deg. Dette omfatter all data du har gitt oss. Du kan også be om at vi sletter alle personopplysninger vi har om deg. Dette omfatter ikke opplysninger vi er pålagt å lagre av administrative, juridiske eller sikkerhetsmessige årsaker.

Hvor vi sender opplysninger om deg

Opplysninger som behandles av Google eller Facebook kan bli lagret på servere utenfor EU. Vennligst se de respektive personvernerklæringer for mer informasjon.

Kontaktinformasjon

Ved spørsmål rundt vår håndtering av personvern, kan du nå oss på telefon 99 48 50 50 eller post@hartman.no

Hvordan vi beskytter dine personopplysninger

Alle IT-systemer som benyttes i driften av hartman.no er underlagt strenge regler fra EU, og følger disse. All informasjon som overføres på denne nettsiden er kryptert hele veien.