full 65349098 S 5

Sommerens trender

Utendørssesongen er snart over oss, og vil forhåpentligvis føre med seg sol, varme og lange, svale sommerkvelder. Sommerens hager og terrasser er like forskjellige som oss mennesker, men noen trender for sesongen 2023 kan vi likevel merke oss. Felles for alle disse er at det skal kreves lite tid til vedlikehold. Tid er blitt en mangelvare, og dette gjenspeiles også i valg av utemøbler. Mange velger nå å legge litt ekstra penger i uterommet sitt, og går for produkter med materialer av god kvalitet som vil vare i år etter år. Det er en stor andel «trygge farger» som hvit, sort eller grå som går igjen, men vi ser også innslag av sprekere farger som gul, oransje og grønn.

Innemøbler ute

Drømmen om «lounge-følelsen» har blitt stående sentralt for mange i planleggingen av uterommet. Våre populære Sunbrella-møbler ser ut som innendørsmøbler, men de kan trygt stå ute hele sesongen. Sunbrella-tekstilet er svært slitesterkt, UV-bestandig og enkelt å rengjøre. Søl fra mat og drikke skylles lett bort med rent vann. I putene har vi hurtigtørkende, vanndrenerende skum som tørker på et par timer etter et regnskyll. Utemøbler har aldri før sett så lekre ut, eller vært enklere å ha med å gjøre!

Se alle Sunbrella-møbler

Sophie & Ibiza

For mange er plast et «fy-ord», men det finnes flere fordeler med våre utemøbler i plast. De er solide, tåler godt varierte værforhold og er enkle å rengjøre. Dette gjør også at du ikke behøver å bytte dem ut ofte fordi de blir utslitt etter kort tid.

Klassikeren Sophie er en kolleksjon bestående av både stoler og bord i flere ulike farger og materialer. Du kan gå for ensfarget og stilrent, eller eksperimentere med miksede farger for en litt sprekere stil.

Ibiza er en helt ny serie i Hartman-universet, men følger Hartmans stolte tradisjon for plastmøbler. Serien har et moderne, men likevel tidløst og solid design. Den består av sittegrupper i ulike størrelser og sammensetninger – og kan tilpasses både små og store uterom. Sofaramme og bord er laget i aldringsbestandig plast, de komfortable putene har olefin-trekk som tørker raskt.
Plasten i setet på Sophie-stolene og rammen på Ibiza er 100% resirkulerbar. Både Sophie og Ibiza er produsert i Europa og har dermed kort reisevei.

Sophie Ibiza

Aluminium

Utemøbler i aluminium er i år igjen et av de mest populære valgene. De kommer i et rikt utvalg med både nette og robuste rammer, de ruster ikke, og de er svært enkle å vedlikeholde. Designet er gjerne preget av rene og stramme linjer med farger som sort hvit og grå. Dette gjør at møblene passer de fleste steder, men gir også rom for å leke seg med friske farger, mønstre og former på puter og annet tilbehør.

Se produktene

Teak

Utemøbler i teak gir et lunt og naturlig uttrykk til ditt uterom, og er klassikere som vi ser går igjen år etter år. Dette er svært solide og holdbare møbler som du kan ha glede av i lang tid. Teak-møbler gjør seg godt både i hagen, på terrassen eller på brygga ved sjøbua. En fordel med mange teak-møbler er at de er sammenleggbare eller stabelbare, og dermed enkle å lagre over vinteren. Ubehandlet vil teak utvikle en naturlig sølvgrå patina over tid. Noen foretrekker å olje møblene for å beholde den gyldne fargen. Teak-produkter hos Hartman er laget av teak fra sertifiserte og godkjente plantasjer. Hartman fører også et rikt utvalg puter som passer til teak-møbler. Her kan du velge ensfargede klassikere som beige og grå, eller sprite opp med for eksempel sterk gul eller mønstret grønn.

Se produktene