La deg inspirere av uteplassen til @lullashage

Gunn Gautestad Wetrhus, som står bak kontoen @lullashage på Instagram med 53 400 følgere, bor i et etablert villastrøk på Andøya i Kristiansand. Herfra deler hun inspirerende og vakre øyeblikk, stort sett fra sin nydelige uteplass – en grønn oase med en spennende miks av elementer som betong, tre og terracotta!

Bygget “fra scratch” – en helhetlig stil for hus og hage

For 8 år siden kjøpte de en gammel eiendom, med utgangspunkt i at de ønsket å finne noe som var stort og romslig med potensial for utvidelse og renovering.

Vi rev deler av den gamle villaen, søkte og bygde på 180 kvadratmeter. Ønsket vårt var å tegne og lage uterommet parallelt med huset for å sikre en helhetlig stil.

Uterommet innehar røffe elementer som betong, samt varme tilført fra tre i kledning og hagemøbler. Fargene ute og inne går i sort, grått og natur/tre. Store betongterrasser omkranser huset på alle sider. Terrassene er myket opp med store terracottakrukker med grønne planter og blomster.

Rustikk industriell

Gunn selv beskriver stilen deres som «rustikk industriell». De har fokus på gjenbruk, hvor mange av hagemøblene er rester av materialer fra byggingen. Både huset og hagemøblene i tre har de tegnet og bygget selv!

Ved valg av hagemøbler er det viktig for Gunn at de passer med stilen de har gått for på resten av uteplassen. Valget falt på sofakolleksjonen Hunter. Dette er møbler som kan stå ute i allslags vær gjennom hele sesongen, takket været det unike Sunbrella-tekstilet og hurtigtørkende, vanndrenerende skum i putene.

-Tenk at man ikke trenger å løpe ut og hente puter om det kommer en skur, eller bekymre seg for kraftig sol og fargen på sofagruppen, helt utrolig!

Det stramme designet passer perfekt med stilen Gunn har valgt for uteplassen sin. Sofaene tilfører varme i form av stoff i puter og sofarygger, til forskjell fra de andre hagemøblene som er i tre eller metall. Familien ønsket også et samlingspunkt som rommet hele gjengen, og har sett etter de riktige møblene noen år. Sofagruppen kan også “bygges på” med en sofa eller en stol til om familien vokser enda mer.

Finn produktene fra artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *